LES MILLS En URSUS Lanceren THE TRIP In Nederland! - Sportcentrum Ursus

LES MILLS en URSUS lanceren THE TRIP in Nederland!

Sportcentrum URSUS uit Leeuwarden is de eerste club in Nederland die THE TRIP vanaf begin september op het lesrooster heeft staan.

Immersive fitness

Het Engelse woord ‘immersive’ betekent letterlijk ‘meeslepend’. Je laat je helemaal meeslepen met de nieuwste digitale technologie en een groot scherm van bioscoopkwaliteit waardoor je compleet vergeet dat je aan het trainen bent. Een normale groepsfitness les wordt getransformeerd tot de ultieme fitness experience. Immersive fitness is geïnspireerd op film, live concerten en interactieve gaming.

THE TRIP

Zoals je wellicht al weet is THE TRIP een indoor cycling experience waarbij indrukwekkende, bewegende beelden van bioscoopkwaliteit op een groot beeldscherm worden geprojecteerd. Deelnemers fietsen een andere dimensie in. Je beklimt de flank van een super steile gletsjer. Je fietst door een futuristische stad. Je sprint over een digitale wielerbaan en rijdt vervolgens lekker rustig verder terwijl de zon over het water om je heen ondergaat.

Sportcentrum URSUS

Erwin Boonstra, die samen met zijn vader Feiko sportcentrum URSUS runt, vertelt: “Het allermooiste aan THE TRIP is dat het een visueel aspect toevoegt aan de workout. Door er helemaal in op te gaan, vergeet je dat je aan het trainen bent en push je jezelf tot het maximale. Het grote voordeel van immersive training is dat je kunt genieten van een experience die al je zintuigen prikkelt en waarbij entertainment en training gecombineerd worden.”

“De première van THE TRIP was een groot succes; genodigden, leden en medewerkers zijn razend enthousiast. Dat belooft veel goeds voor de toekomst!”

De toekomst van fitness

Door snelle technologische ontwikkelingen en de steeds veranderende behoeften van consumenten, worden er in de toekomst steeds meer workouts gebaseerd op immersive fitness en ‘exertainment’, een combinatie van exercise en entertainment. De vraag blijft: hoe maak je workouts zo leuk dat het voor iedereen de moeite waard is om van de bank af te komen? Door mensen onder het andere het gevoel te geven dat ze onderdeel uitmaken van een videogame. Met de lancering van THE TRIP heeft Les Mills hier een grote stap in gezet.

Wat voor sporter ben jij?

Doe nu de test
Volg ons op Instagram