Geschiedenis Van Sportcentrum Ursus - 45 Jaar Een Begrip In Leeuwarden

Geschiedenis

URSUS bestaat 50 jaar. Dit is een mooie gelegenheid om terug te kijken in de geschiedenis, want hoe begon het eigenlijk….?

Begin jaren zeventig sporten Henk en Feiko regelmatig bij Ursus. Ursus, wat staat voor Beer in het latijns, was een leeg hok waar een stel vrienden kwamen powerliften en bodybuilden. De passie voor de sport deed hen besluiten het krachthonk over te nemen. Voor 600 gulden werd het contract getekend. Met oud ijzer en een lasapparaat maakten ze hun eigen fitnessapparatuur. Overdag bloemen verkopen op de markt en ‘s avonds je in het zweet werken in bij Ursus. Zo begonnen de ondernemers aan hun droom. En met succes, halverwege jaren zeventig werd het pand te klein en verhuisde de vriendengroep naar de Snekerkade.

Na een paar jaar aan de Snekerkade te hebben gesport moest dit pand gesloopt worden en vertrok de vriendengroep naar de Rembrandtstraat. Professionele fitness apparaten werden aangeschaft en diverse “sterkste man” wedstrijden werden georganiseerd. Urus begon een echte sportschool te worden. Feiko ging fulltime werken in de sportschool en Henk besloot verder te gaan als sporter, maar wel gezellig binnen de vertrouwde omgeving.

In 94 verhuisde Ursus naar de huidige locatie aan de Leeuwerikstraat. Ursus kreeg moderne cardio apparaten en ook steps en kangoorobics werden toegevoegd aan het groepslesrooster. Bewegen op muziek werd steeds populairder en de lessen werden drukbezocht.

Het ledenaantal groeide en groeide. In 1998 begon Ursus als één van de eerste clubs van Nederland met BodyPump, een groepsles waarbij er met halters en gewichten werd gewerkt op muziek. Later volgden ook alle andere programma’s van Les Mills.

Door het samen gaan met Fitness centrum Lady eind jaren negentig was er te weinig ruimte en is Ursus uitgebreid met twee extra groepzalen.

Vandaag de dag is sporten een onderdeel van je manier van leven. Met de persoonlijke aanpak van Ursus denkt een team van professionele adviseurs met je mee op het gebied van sporten, eten en leven. Ondanks de opkomst van prijsvechters blijft Ursus een krachtige sportcentrum met een sterke eigen identiteit. Met Personal Training en small group training is er ruimte voor een persoonlijke benadering. Sinds 2013 gebruiken we apparaten die groene stroom opwekken. Zo worden we allemaal steeds fitter op een verantwoorde manier!

Wat voor sporter ben jij?

Doe nu de test
Volg ons op Instagram