EGym - Sportcentrum Ursus

eGym

eGym

In een korte tijd een complete work-out klinkt aantrekkelijk, dus: wat is een eGym? Het is een slimme combinatie van acht volautomatische toestellen die opgesteld staan in een cirkel. Elke deelnemer traint en wisselt op hetzelfde moment, zo is wachten verleden tijd en ga je in tempo alle oefeningen af. Binnen 30 minuten een full body work-out.

De eGym cirkel

In de eGym staan alle toestellen in een cirkel opgesteld, ook bekend als de eGym cirkel. Ieder toestel heeft een eigen touchdisplay met persoonlijke instructies. Hierdoor voorkom je eventuele blessures door onjuiste uitvoering. Het persoonlijk afstellen, dat doet een eGym-coach. De eGym-coach zorgt dat alle toestellen zijn afgesteld op je zitpositie en trainingsgewicht. Je oefeningen en gewicht onthouden? Zodra je eGym trainingen gaat doen krijg je een chipkaart. Op deze kaart staan de oefeningen en het trainingsgewicht.

Waarom een eGym?

Een korte trainingstijd is niet het enige voordeel, naast de trainingstijd heeft de eGym nog een aantal voordelen:

Altijd je persoonlijke trainingsresultaat inzien Een veilige training door de persoonlijke chipkaart en volautomatische toestellen Effectief voor zowel het trainen van je figuur als afvallen Optimale sportbegeleiding. De beste resultaten krijg je net als met een reguliere fitnesstraining door de training te herhalen. Het advies voor de eGym is om minimaal 2 tot 3 keer per week te trainen.

De eGym ervaring

Hoe effectief is een eGym training? Ben je traditionele trainingen van minimaal één uur gewend, dan kan het zijn dat een eGym training minder intensief klinkt. Maar onderschat zeker niet de intensiteit van een korte training. Bij de eerste training wordt gekeken naar jouw maximale kracht, dit is de basis voor de training. De training vereist veel uithoudingsvermogen en beheersing van de grote spiergroepen: benen, borst, buik en rug. Deze spiergroepen train je in twee rondes, die samen een volledige work-out van ongeveer 30 minuten vormen. Na een aantal weken kan je samen met de eGym-coach kijken naar je progressie om zo de training bij te stellen. De perfecte manier om jezelf te blijven uitdagen!

Wat voor sporter ben jij?

Doe nu de test
Volg ons op Instagram