Verbouwing | THE TRIP - Body&Mind - Bokszaal - Sportcentrum Ursus

Verbouwing | THE TRIP – Body&Mind – Bokszaal

De afgelopen maanden hebben we gemerkt dat er heel veel animo is voor THE TRIP lessen en dat er soms wachtlijsten zijn van meer dan 10 deelnemers. De Body & Mind zaal wordt helaas niet zo intensief gebruikt als we hadden gehoopt toen we deze 5 jaar geleden in gebruik namen. Daarom hebben we besloten om de Cycling Cinema zaal groter te maken ten koste van de Body & Mind zaal… 

Dit zorgt voor een aantal uitdagingen, maar bied ook veel mogelijkheden! Het plan voor een permanente bokszaal wordt verplaatst van de garage naar de verkleinde Body & Mind zaal. In deze nieuwe boksruimte kan je dan de hele dag terecht voor een training op de bokszakken die daar permanent blijven hangen. Hierdoor komt de garage weer vrij en zullen we daar een fietsenstalling realiseren. Daarmee hopen we het fiets parkeerprobleem op de avonden en andere drukke tijdstippen deels op te lossen.

De grootste uitdaging wordt het aanbod van groepslessen. Die zullen nu voornamelijk in de grote groepsles zaal worden gegeven. Om een zo groot mogelijk aanbod te blijven bieden gaan we vanaf komende maandag de lessen in de avonden indelen per 50 minuten. 

Vanuit Nieuw Zeeland is Les Mills de afgelopen jaren steeds meer de focus gaan leggen op kortere en intensievere workouts. Sinds 2008 zijn alle nieuwe programma’s van Les Mills (o.a. Tone, Barre, Sprint, SH’BAM en GRIT) in een 30 of 45 minuten format uitgebracht. Voor de kern programma’s (zoals BodyPump, BodyBalance en BodyCombat) die normaalgesproken 55 minuten duren, heeft Les Mills een effectieve 45 minuten format toegevoegd. Ook de nieuwste programma’s Strength Development (april 2023) en Les Mills Shapes (oktober 2023) zijn effectieve workouts van 45 minuten.

Naast de voordelen op trainingsgebied geeft het introduceren van deze formats ons de mogelijkheid om op de meest populaire tijdstippen in de avond vier lessen aan te bieden ipv drie lessen in de oude situatie. Het wordt hierdoor ook aantrekkelijker voor jou als deelnemer om meerdere lessen met elkaar te combineren.

De verbouwingswerkzaamheden gaan maandag 31 juli van start en zullen ongeveer 1,5 tot 2 weken in beslag gaan nemen. We doen ons best om de overlast die dit met zich meebrengt tot een minimum te beperken. Houd het lesrooster in de MyWellness app goed in de gaten om te zien of jouw vaste lessen wel of niet doorgaan de komende twee weken.

 

Wat voor sporter ben jij?

Doe nu de test
Volg ons op Instagram